Renčelj
811085

Renčelj

Slovenija - Povir
Nazaj na seznam

Sivkino eterično olje

Avtor: Renčelj, Pon, 17.dec 2012 ob 16:49, Kategorija kozmetika
Sivkino eterično olje -
image protected

Eterično olje sivke pridelujemo sami s parno destilacijo cvetov sivke v sredini julija, ko je rastlina v polnem razcvetu. Za parno destilacijo eteričnega olja sivke uporabljamo izključno najboljše cvetove iz naših nasadov. Cvetovi so skrbno izbrani in se najkasneje v 20 minutah od žetve že znajdejo v destilirnem kotlu. To nam skupaj z ugodnim kraškim podnebjem omogoča pridelavo najbolj kakovostnega eteričnega olja sivke.

Eterično olje sivke je zelo znano po številnih blagodejnih učinkih, ki jih ima tako na kožo in dihala kot tudi na dobro počutje. Na splošno za sivko velja, da učinkuje blažilno, pomirjujoče in sproščujoče. Preprečuje pokanje kože in zdravi manjša kožna vnetja, pomaga pri lajšanju srbenja kože in je nadvse primerna tudi za celjenje izpuščajev. Sivka odganja mrčes ter lajša bolečino in rdečino ob pikih insektov. Pomaga tudi pri manjših opeklinah ter celjenju brazgotin.

Nekaj kapljic eteričnega olja sivke kapnite v oljni gorilnik ali na vzglavnik. Odličen vonj vam bo pomagal pri zdravljenju sinusov in dihalnih poti ter vam omogočil boljši spanec.
Cena: 6,30 €